May

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında, Ardahan Yunus Emre Anadolu Lisesi öğrencileri özel eğitim okuluna anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi. Pansiyon eylem planı doğrultusunda organize edilen bu etkinlik, öğrencilerin sosyal sorumluluk bilincini artırmayı ve engelli bireylerle empati kurmalarını sağlamayı amaçladı.

Ziyaret sırasında, öğrenciler özel eğitim okulundaki öğretmenler ve öğrencilerle tanışarak onların günlük aktivitelerine katıldılar. Birlikte çeşitli oyunlar oynayan ve etkinlikler düzenleyen Yunus Emre Anadolu Lisesi öğrencileri, özel eğitim okulundaki arkadaşlarına moral ve motivasyon kaynağı oldular.

Misafirperverliklerinden dolayı Ardahan Özel Eğitim Okulu idaresi ve öğretmenlerine teşekkür ederiz.

May

Lİse pansiyonlarında öğrencilerin akademik ve kişisel gelişimlerine destek olmak amacıyla başlatılan eylem planı kapsamında, stres yönetimi, başarı ve motivasyon ile zamanı etkili kullanma konularında eğitimler düzenlendi. Eğitimler, okul rehber öğretmeni Burak Koç tarafından verildi.

Stres ve Stresle Başa Çıkma Eğitimi:

Stres yönetimi eğitimleri, öğrencilere stresin doğası, belirtileri ve etkileri hakkında bilgi verdi. Aynı zamanda, stresle başa çıkma stratejileri ve gevşeme teknikleri gibi pratik yöntemler üzerinde duruldu. Eğitimler, öğrencilere stresi azaltma ve daha dengeli bir yaşam sürme becerileri kazandırmayı hedefledi.

Başarı ve Motivasyon Eğitimi:

Başarı ve motivasyon eğitimleri, öğrencilere hedef belirleme, motivasyonu koruma ve başarı odaklı düşünme konularında rehberlik sağladı. Öğrencilere, kişisel başarılarını artırmak için gereken adımlar ve başarıya giden yolda karşılaşılabilecek engellerle nasıl başa çıkılacağı konusunda pratik ipuçları sunuldu.

Zamanı Etkili ve Verimli Kullanma Eğitimi:

Zaman yönetimi eğitimleri, öğrencilere zamanlarını daha verimli kullanma ve önceliklerini belirleme konusunda yardımcı oldu. Planlama becerilerini geliştirmeye odaklanan bu eğitimlerde, öğrencilere zamanlarını nasıl daha etkili bir şekilde organize edebilecekleri ve zaman hırsızlarıyla nasıl mücadele edebilecekleri konularında pratik stratejiler sunuldu.

Pansiyon eylem planı çerçevesinde düzenlenen bu eğitimler, öğrencilerin akademik başarılarını desteklemenin yanı sıra, kişisel gelişimlerine katkı sağlayarak daha sağlıklı ve dengeli bir üniversite deneyimi yaşamalarına olanak tanıdı.

May

Ardahan Yunus Emre Anadolu Lisesi öğrencileri, "Water for the Future" adlı E-Twinning projesi kapsamında suyun önemini vurgulamak ve küresel ölçekte su kaynaklarının sürdürülebilirliğine dikkat çekmek amacıyla bir proje yürüttü. Bu proje, okul öğretmeni Tülay Zeray'in liderliğinde gerçekleştirildi ve 11 ortağı bulunmaktadır.

Ardahan'ın su kaynaklarının korunması ve etkin kullanımıyla ilgili olarak E-Twinning projesi çerçevesinde yürütülen bu çalışma, farklı ülkelerden gelen öğrenciler arasında suya olan duyarlılığın artmasını ve küresel çapta su bilincinin güçlenmesini hedefliyor. Öğrenciler, uluslararası iş birliği ve kültürel alışveriş yoluyla çevre koruma konularında daha geniş bir perspektif kazanıyorlar.

E-Twinning projesi kapsamında yürütülen "Water for the Future" çalışmasının, uluslararası iş birliğinin gücünü ve küresel çapta çevre bilincini arttırma potansiyelini gösteriyor