LİSELER ARASI KOMPOZİSYON YARIŞMASI

2.Gram Altın+ Katılım Belgesi

3.Yarım Gram Altın+ Katılım Belgesi

Yarışmanın Konusu :

Kompozisyon konusu "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü  konusunda kompozisyon olarak belirlenmiştir.

Yarışmanın Amacı:

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Ardahan ilindeki ilkokul öğrencilerimize milli birlik ve beraberlik duygusunun canlı tutulması, şehit ve gazilerimizin hatırlanması, demokrasi zaferine vurgu yapılması,  Türkiye Geçilmez, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Tek Devlet, yaşanan hain darbe girişiminin etkin bir şekilde anlatmanın yanı sıra öğrencilerimizin, resim sanatına ilgi duymalarını, geçmiş ile gelecek arasında tarihi, milli ve manevi köprü kurabilmelerini, Türk milletinin 15 Temmuz da canı pahasına koruduğu vatanını bundan sonra da korumaya devam edeceği, vatan, millet, bayrak sevgisi, saygısını geliştirmelerini sağlamak ve hafızalarda kalması amacıyla kompozisyon yarışması düzenlenmesi planlanmıştır.

Şartnamenin Kapsamı:

Bu şartname, yukarıda amacı ve konusu belirtilen yarışmaya katılacakları, eserlerde aranacak şartları, başvuru şeklini, yapılacak değerlendirmeyi, ödüllendirme ve ödül töreni ile yarışma takvimine ilişkin usul ve esasları kapsamaktadır.

Yarışmaya Katılacaklar:

Kompozisyon yarışmasına Ardahan'da bulunan tüm lise öğrencileri katılabilecektir.

Aranacak Şartlar:

Yarışmaya katılacak öğrencilerin hazırladığı kompozisyonlarda aşağıdaki şartlar aranacaktır.

a)      Özgün olarak hazırlanmalı, Türkçenin dil ve söyleyiş kurallarına uygun olarak yazılmalıdır.

b)      Başvuru yapılan eserin, 15 Temmuz Demokrasi Milli Birlik Gününün ruhuna uygun şekilde hazırlanması gerekmektedir. Bu şekilde hazırlanmayan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

c)      Kompozisyon, A4 kâğıdına elle yazılacaktır. Her öğrenci A4 boyutundaki kâğıda en 2 sayfa, en fazla 4 sayfa olacaktır.

d)     Her öğrenci yarışmaya sadece bir kompozisyonla katılabilecektir.

e)      Okullardan/ilçelerden  eserler İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilecektir.

f)       Katılımcı öğrenci ad soyadı, okul ve iletişim bilgilerini yazacaktır.

Değerlendirme sonucunda dereceye giren eserler 14 Temmuz 2021 tarihinde okul müdürlüklerine resmi yazı ile bildirilecektir.

Ödüllendirme:

1.Çeyrek Altın+ Katılım Belgesi

2.Gram Altın+ Katılım Belgesi

3.Yarım Gram Altın+ Katılım Belgesi

Kurum ödül kazanacak yeterlilik eser olmaması durumunda ödül vermek zorunda değildir.

Yarışma Takvimi

Madde-8 Yarışma aşağıdaki tarihlere göre yürütülecektir.

Son Katılım Tarihi                                                                 : 12 Temmuz 2021

Eserlerin Değerlendirilmesi                                                    : 12-13 Temmuz 2021

Ödül Almaya Hak Kazanan Katılımcıların İlan Edilmesi     : 14 Temmuz 2021

Ödül Töreni                                                                           : 15 Temmuz 2021

Yarışmaya katılan öğrenciler bu şartnamede belirtilen tüm hususları kabul etmiş sayılacaklardır.

Eserlerin telif hakları Ardahan Valiliği (İl Milli Eğitim Müdürlüğüne) aittir. Hiçbir yerde kullanılamaz ve yayınlanamaz.

Yayın: 07.07.2021 - Güncelleme: 07.07.2021 10:28 - Görüntülenme: 276