KELİMELER ELLERİMDE

Proje Adı:

Kelimeler Ellerimde

Proje Koordinatörü:

Ö. Faruk KIRAL-Müdür Başyardımcısı (Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni)

Görevli Öğrenciler:

Dilan SALTAŞ

Berkcan ÇELİK

Buse Nur AKPINAR

Göknil KANPOLAT

Mevlanur ŞEKER

Yeliz YILAN

Proje hakkında

İşaret diline sadece duymayan insanların ihtiyacı yoktur. İşitme engeli bulunan kişilerin aile bireylerinin, akrabalarının, arkadaşlarının ve onlarla iletişim kurması muhtemel olan kişilerin de bu dile ihtiyacı vardır. Ayrıca herkes, hayatın herhangi bir zaman diliminde işaret dilini kullanma ihtiyacı duyabilir.

İşitme engelli bireyler işitmede engeli olmayan insanlarla iletişim kurabilmek için çaba harcamaktadır. Bu çaba tek taraflı olarak kalmamalı, engelsiz bireyler de işaret dilini kullanarak iletişim kurabilmek için çaba sarf etmelidir.

Hedefler

-Öğrenciler arasında işaret dili farkındalığı yaratmak
-Öğrencilerin işaret dilinde alfabeyi öğrenmelerini sağlayarak kelimeleri ifade etme becerisini kazandırmak
-Öğrencilerin günlük konuşma diyaloglarını işaret dili ile gerçekleştirmesini sağlamak
-Öğrencilerin kişilerarası iletişim becerilerini geliştirmek
-Öğrencilerin Web2.0 araçları kullanım becerisinin geliştirmek

Çalışma Süreci

Proje zaman-faaliyet çizelgesi oluşturulmuştur. Ortaklar belirlenen zaman içinde faaliyetlerini gerçekleştirerek sonucunda ortaya çıkan doküman, fotoğraf ve videoları paylaşacaktır. Her ortak çalışma takviminde yer alan çalışmaların yapılmasından, twinspace ve web sayfasında paylaşılmasından sorumlu olacaktır.

Her ortak, öğrencilerinden oluşan proje ekibi oluşturacaktır. Proje faaliyetlerinin yürütülmesinde proje ekibinde yer alan öğrenciler aktif rol alacak, yetki verilen öğrenciler twinspace'de paylaşım yapacak, öğretmen de öğrencilere danışman ve yönlendirici olarak destek sağlayacaktır.

OCAK 2020: Proje web sayfasının oluşturulması, logo ve afiş çalışmalarının yapılması
ŞUBAT 2020: İşaret dili ile ilgili açıklayıcı bilgiler in ve işaret dili alfabesinin sunum çalışmaları
MART 2020: Günlük yaşamda en çok kullanılan kelime çalışmaları
NİSAN 2020: Günlük konuşma diyalog çalışmaları
MAYIS 2020: Şiir, şarkı ve fıkra etkinliği
HAZİRAN 2020: Proje değerlendirme çalışmaları

Beklenen Sonuçlar

Tüm ortaklar yaptıkları çalışmalar sonucunda ortaya çıkacak olan dökümanları, fotoğrafları ve videoları twinspace materyaller bölümüne yükleyecek, twinspace'de her faaliyet içinde açılacak sayfalarda ortaklar yaptıkları çalışmaları paylaşacaktır. Ayrıca proje için oluşturulacak web sayfasında da yapılan çalışmalar paylaşılarak projenin görünürlülüğünün arttırılması sağlanacaktır.

Ortaklar:

ANKARA/SİNCAN YILMAZ BALABAN İŞİTME ENGELLİLER ORTAOKULU

ANKARA/ETİMESGUT-Şehit Oğuzhan Yaşar Anadolu Lisesi

İZMİR/BORNOVA-Bornova Şükrü Seher Ergil Çok Programlı Anadolu Lisesi

AZERBAYCAN/NEFÇALA-Nizami Gəncəvi adına 3 Sayli Tam Orta Məktəb

Logo Anketi: https://forms.gle/5TbvC1TDGNxpwMa46

Slogan Anketi: https://forms.gle/NcmrZXB7aWJ65fm67

Slogan anketi 1. Birbirine yakın kalplerin konuşabilmek için sözcüklere ihtiyacı yoktur. Bazen bir elin, bir parmağının bile anlatacağı çok şey vardır. YelizYEAL

Logo Anketi 1.si YelizYEAL

29-01-202129-01-2021