Atık Ürünlerin Yeniden Değerlendirilmesi Projesi

Kullanılmış yağlar ve atık yağlar, sanayileşmenin ve insan populasyonunun artması sonucu günümüzde önemli bir problem yaratmaktadır.

Bu yağlar hem insan sağılığı açısından hem de doğayı kirletme açısından ciddi bir tehlike oluşturmaktadır. Geri dönüşümle bu atık yağları sabuna çevireceğiz.

Kullanılmış yağlar: İnsan ve sanayi makinelerinin kullanımı sonucu kimyasal olarak saflığını yitirip bozulmuş yağların genel adıdır. Varillere doldurularak geri dönüşümü, yok edilmeyi veya eğer hala kullanılabilecek durumda ise tekrar kullanılmayı bekler.

Kullanılmış ve atık yağlar geri dönüşümde nerelerde kullanılırlar;

Bitkisel atık yağlar, bakanlığın verdiği çevre lisansına sahip tesisler tarafından geri dönüştürülmektedir.

Külçe sabun, kimya sanayinde kullanılacak ham madde ayrıca biodizel ve sabun gibi ürünlere dönüştürülmektedir. Bunlardan biodizel; petrol ile karıştırılarak üretilen ve yakıt olarak kullanılabilen bir üründür ve ozon tabakasına olan zararı dizel yakıtlara göre yüzde elli daha azdır.

Kullanılmış atık yağlar toplanılacak ve sabuna dönüştürülecektir. Okuldaki öğrencilerle işbirlikçi çalışılacaktır.

Yayın: 10.06.2022 - Güncelleme: 10.06.2022 08:30 - Görüntülenme: 142